Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Siinä käsitellään  liikkuvalla painannalla, sivelyillä ja muilla hierontaotteilla kehon pehmeitä osia, tähtäimenä urheilutuloksien parantaminen. Urheiluhieronnasta saa apua rentoutumiseen ja se auttaa keskittymään tulevaan suoritukseen.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen voi esiintyä huonovointisuutta ja päänsärkyä. Huonovointisuus johtuu siitä, että lihaksissa oleva laktaatti eli maitohappo imeytyy  hieronnan seurauksena verenkiertoon.

Hieronnan merkitys urheilussa on tärkeä. Urheiluhieronta tukee ja palvelee harjoittelua, ei ehkäise tai rajoita sitä.

MIKSI
Urheiluhieronta auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan harjoitukseen tai kilpailuun sekä parantaa suorituskykyä. Hieronta mahdollistaa suuremman irtiottokyvyn; tahdonalaisesti kehosta voi saada irti 80%, hierontakäsittelyn avulla jopa 90%.

Hieronnalla tehostetaan kilpailuvalmiutta ja se vaikuttaa sekä psyykkiseen että fyysiseen suoritusvalmiuteen. Käsittely vaikuttaa urheilijaan myös psykofyysisesti, mikä perustuu avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen urheilijan ja terapeutin välillä.

KUKA
Hyvinvointikeskuksessamme urheiluhierontaa tekevät koulutetut ammattilaiset, joiden erityisosaamista on urheilijan lihashuolto.

Anna-Maija Uutela
Ilona Fagerlund-Rauhanen
Roosa Pelkonen
Janita Heikkilä
Anni Koskinen

VARAA AIKA

 

Maksuvälineeksi urheiluhierontaan käyvät myös Työkuntoseteli ja ePassi Hyvinvointi -etu.

ePassi         Työkuntoseteli