Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Siinä käsitellään kehon pehmeitä osia liikkuvan painannan, sivelyjen ja muiden hierontaotteiden muodossa tähtäimessä parantaa urheilutuloksia. Urheiluhieronta auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan suoritukseen.
Ensimmäisen hoitokerran jälkeen on hyvin tavallista, että voi esiintyä huonovointisuutta ja päänsärkyä. Tämä johtuu siitä, että lihaksissa on runsaasti laktaattia eli maitohappoa, joka hieronnan seurauksena imeytyy verenkiertoon.
Urheiluhieronta tukee ja palvelee harjoittelua, ei ehkäise tai rajoita sitä.

MIKSI
Urheiluhieronta auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan harjoitukseen tai kilpailuun sekä parantaa suorituskykyä. Se mahdollistaa suuremman irtiottokyvyn: tahdonalaisesti saadaan irti 80%, hierontakäsittelyn avulla jopa 90%.
Hieronnalla tehostetaan kilpailuvalmiutta; sekä psyykkistä että fyysistä suoritusvalmiutta. Käsittely vaikuttaa urheilijaan myös psykofyysisesti, mikä perustuu avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen urheilijan ja terapeutin välillä.

KUKA
Hyvinvointikeskuksessamme urheiluhierontaa tekevät siihen koulutetut ammattilaiset

Anna-Maija Uutela
Miia Veijo
Ilona Fagerlund-Rauhanen

VARAA AIKA