Akupunktio lapsettomuuden hoitoon
Mistä lapsettomuus voi johtua?

Lapsettomuus on monesti hyvinkin arkaluontoinen asia ja ahdistus voi aiheuttaa myös fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia. Sanonta kuuluu ”mitä pääsi ei jaksa kantaa ottaa kehosi sen kantaakseen” .

Lapsettomuus voi johtua joko miehestä, naisesta tai molemmista. Osalla syy voi jäädä tuntemattomaksi. Yleisimpiä hedelmällisyyshäiriöiden aiheuttajia on:

  • munasolun irtoamishäiriöt
  • munanjohdinvauriot
  • kohtuviat
  • endometrioosi
  • miehestä johtuvat syyt, esimerkiksi sperman laatu

Jopa joka viidennellä pariskunnalla lapsettomuuteen ei löydy syytä, mutta silti hoidoista on usein apua. Varsinainen syy saattaa joskus paljastua vasta koeputkihedelmöityksen aikana solutasolta.

Jos naisella on ikää yli 35 vuotta ja raskautta ei kuulu puolen vuoden yrittämisen jälkeen, kannattaa hakeutua lapsettomuustutkimuksiin, joko kunnalliselle tai yksityiselle puolelle. Naisen hedelmällisyys yleensä laskee tässä vaiheessa nopeasti.

On kuitenkin yhteistä myös, että ovat ne ongelmat mitkä tahansa, aiheuttavat ne huolta, stressiä, unettomuutta ja myös erilaisia fyysisiä vaivoja. Pitkittyessään ne voivat nostaa stressihormoni tasoja, jotka jo sinänsä vaikuttavat monesti heikentävästi uneen ja sen laatuun. On erittäin tärkeää, että kehomme ja mielemme olisi tasapainossa ja mahdollistaisi sen oman luonnollisen tavan parantua.”Kaikki, jotka laskevat stressihormoni tasoja ovat siis hyväksi”.

Akupunktio lapsettomuuden hoitoon on koettu hyväksi ja turvalliseksi hoidoksi tukemaan koulu lääketiedettä. Meille voit hakeutua akupunktioon mm. primaarisen tai sekundaarisen lapsettomuuden tueksi. Myös ovulaatioinduktio ja koeputkihedelmöitys hoitojen yhteydessä (IVF ja ICSI) ja inseminaatio sekä miehistä johtuvasta lapsettomuudesta. Naisen ikä vaikuttaa hedelmällisyyteen ja alentaa tällöin raskautumista luonnollisin keinoin. Älä jää yksin näiden asioiden kanssa vaan hakeudu hedelmällisyys neuvolaan ja hedelmöitys tutkimuksiin. Myös me haluamme olla mukana tukemassa Sinua näissä asioissa. 

Meillä on erittäin vahvaa moniammatillista osaamista lapsettomuushoitoihin, raskauden ajan palveluihin mm.raskausajan hieronta, äitiys fysioterapia, kätilö ja hoitajapalvelut sekä vauva-arjen esille tuomat erilaiset ongelmat. Esim. valtakunnalliset etäkätilöluuri ja kätilö doulapalvelut.

Lisää palveluista voit katso nettisivuilta ja valitse sieltä – kohti vahvaa vanhemmuutta.

Vahvalla ammattitaidolla – kohti uuden elämän alkua.

VARAA AIKA ja kysy lisää info@hyvaoloilona.fi

Call Now Button