Akupunktio ja vyöhyketerapia voivat tukea myös lapsettomuushoitojen aikana

Akupunktio ja vyöhyketerapia ovat hoitoja, joita kannattaa harkita lapsettomuushoitojen tukena, kivun hoidossa ja synnytykseen valmistautuessa.

Mitä on akupunktio?

Akupunktio on perinteisen kiinalaisen lääketieteen (Traditional Chinese Medicine, TCM) tekniikka, jossa hoitavana menetelmänä käytetään akupunktioneuloja. Akupunktiossa ei eritellä fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja, vaan hoito perustuu koko ihmisen tasapainon löytämiseen. Akupunktion tarkoitus on liikuttaa elämänvoimaa eli qitä.

Perinteinen kiinalainen selitys akupunktiolle on, että kehossa on energiavirtoja eli meridiaaneja. Meridiaanit virtaavat koko kehossa kuin joet, jotka ravitsevat kudoksia. Meridiaanit voivat tukkeutua negatiivisista tunnetiloista ja fyysisestä traumasta, kuten maavyöry voi tukkia joen. Akupunktio käsittelee avainkohtia meridiaaneissa ja palauttaa virtauksen normaaliksi.

Moderni tieteellinen selitys akupunktiolle on, että käsittelemällä akupisteitä akupunktioneuloilla  stimuloidaan hermostoa, jolloin kehon omia kemiallisia aineita vapautuu lihaksiin, selkärankaan ja aivoihin.

Miltä akupunktio tuntuu?

Hoitaja painelee ja palpoi neulotettavaa kohtaa. Painelu voi tuottaa hetkellistä kipua, kun trigger- ja akupisteitä aktivoidaan. Potilas ei aina edes tunne, kun ohut neula lävistää ihon. Tämän jälkeen neulaa hieman nypytellään, jotta saadaan qi tarttumaan neulaan. Mainittakoon, että ainoastaan qin tarttuessa neulan paikkaan voidaan puhua onnistuneesta akupunktiosta ja hyvästä hoitovasteesta. 

Akupunktiohoidon jälkeen

Akupunktiohoidon jälkeen olo on usein kuin unesta herännyt. Vaivojen tulisi hiipua pois vuorokauden sisällä. Mitään oireiden voimistumisia ei juurikaan tule. Joskus voi todella väsyttää ja ensimmäinen vuorokausi kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää uimista, ammetta ja yletöntä rehkimistä.

Jos ihminen on lapsettomuushoitojen aikana vähemmän stressaantunut, syö terveellisesti eikä hänellä ole kipuja, tilanne on hoitojen kannalta parempi. Kaikenlaisia keinoja voi ottaa käyttöön, jos niistä ei ole haittaa terveydelle.

Vyöhyketerapia tukemassa äidin hyvinvointia raskauden aikana

Vyöhyketerapia on hoito, joka palauttaa kehon tasapainon. Vyöhyketerapiassa käsitellään jalkateriä, joiden vyöhykkeet ja akupisteet vaikuttavat kehon muihin osiin. Normaalitilassa jalkaterien heijastealueen kudos on pehmeää ja joustavaa ja sen painaminen ei satu. Vyöhyketerapian aikana jalan heijastealueilla voi kuitenkin tuntua kipua ja heijaste tuntuu tällöin erilaiselta verrattuna normaalitilaan. Heijastekipu on merkki elimistön sen hetkisestä häiriötilasta. Elimistön ollessa tasapainossa kipua ei tunnu, vaan heijastealueet tuntuvat painellessa neutraaleilta tai miellyttäviltä.

Heijastekipu voi johtua jonkin elimen liika- tai vajaatoiminnasta, lihasjännityksestä, stressistä, kehon liikarasittuneisuudesta tai kipu voi olla alkavan tai jo olemassa olevan sairauden merkki.

Vyöhyketerapia on itsessään kokonaisvaltainen hoitomuoto ja sen kanssa samanaikaisesti käytettävistä hoidoista voi kysyä vyöhyketerapeutilta.

Vyöhyketerapiahoito saa aikaan elimistön puhdistumista. Keho laittaa kuona-aineita liikkeelle ja tästä voi joskus aiheutua oireita ja hoitoreaktioita, joko käsittelyn aikana tai sen jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti huonommalta. Tällainen reaktio on merkki paranemisprosessista. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä kuunnella itseään ja kehoaan. Veden juominen auttaa kuona-aineiden poistumista. Käsittelyn aikana keholle annetut signaalit pyrkivät tasapainottamaan elimistön tilaa.

Asiakkaan on hyvä osallistua aktiivisesti oman terveytensä ylläpitämiseen noudattamalla vyöhyketerapeutilta saamiaan ohjeita.

Kenelle vyöhyketerapia sopii?

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella monenlaisiin vaivoihin. Yleisimmät vaivat naisilla ovat hormonaaliset häiriöt, uupumistilat, unettomuus, maha- ja suolisto-ongelmat, virtsatievaivat, tuki- ja liikuntaelinvaivat, osteoporoosi, aineenvaihduntaan liittyvät ongelmat ja lapsettomuus

Yleisimmät vaivat miehillä ovat tuki- ja liikuntaelinvaivat, ongelmat verenkierossa, eturauhasvaivat, unettomuus maha- ja suolisto-ongelmat sekä erilaiset tulehdustilat.

Yleisimmät vaivat vauvoilla ja pikkulapsilla ovat koliikki ym. muut vatsavaivat, hampaiden puhkeamiset, korvatulehdukset erilaiset kehityshäiriöt kuten puheen viivästyminen ja kasvuhäiriöt, neutoepätyypillisistä piirteistä johtuva ylivilkkaus tai tarkkaavaisuushäiriö (ADHD), tulehdustilat hengitysteissä, onteloissa, nielussa, rokot ja rokotusten jälkitilat sekä erilaiset pelko- ja jännitystilat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Varaa aika

Call Now Button