Hieronta – mitä se tarkoittaa?

Hieronta – mitä se Hyvä olo Ilona hyvinvointikeskuksessa tarkoittaa?

Haluamme tietää asiakkaan toiveet ja tarpeet siitä, mitä hieronta hänelle antaa, miten se hänen oloaan helpottaa tai parantaa.  Haastattelemalla ja tutkimalla kartoitamme asiakkaan toiveet ja tarpeet. Emme aloita hierontaa koskaan ”housut pois ja hoitoon”-periaatteella. Haluamme, että asiakas tuntee olonsa turvalliseksi ja välillemme syntyy luottamus.  Saat lämpimän peiton päällesi ja voit tuntea olosi mukavaksi koko hoidon ajan.

Olemme kiinnostuneita sinun olostasi, haluamme että sinä tunnet olosi paremmaksi. Tämän vuoksi on usein tärkeää, että hieronta ei jää yhteen kertaan. Hoitokuurilla saat huomattavasti paremmat tulokset olosi helpottamiseksi.  Niska-hartiaseudun ongelmat ovat usein työperäisiä mm. toimistotyötä tekevillä. Silloin on tärkeää käsitellä alue lyhyen ajan sisällä useaan kertaan. Näin saadaan lihasmuisti rikottua, ja asentoa parannettua. Jos käyt hieronnassa kerran, saat rennon olon ja helpotusta hetkeksi, mutta pian oireet palaavat.

Meillä hierontaan kuuluu niskan, kallonpohjan ja päänahan käsittely. Tämä on sitä taivasaluetta, johon käytetään usein aivan liian vähän aikaa. Kuitenkin niska on juuri se alue, jossa kireydet eniten tuntuvat. Esimerkiksi päänsärky voi hieronnan jälkeen pahentua jos kallonpohjasta ei avata porttia päähän, jotta veri pääsisi kunnolla kiertämään. Lisäksi päänahan käsittely on todella rentouttavaa ja saa olon jopa euforiseksi.

Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla?

Urheiluhieronta ja klassinen hieronta sisältävät paljon samankaltaisia otteita. Molempien  käsittelyn voimakkuutta säädellään asiakkaan tarpeen mukaan. Urheiluhieronta on räätälöity nimenomaan harjoittelun kannalta sopivaksi, riippuen siitä onko kyseessä harjoittelukausi vai ylimenokausi. Urheiluhieronnassa käytetään passiivisia venytyksiä ja mobilisointia, kartoitetaan lihastasapainoa ja tehdään tutkimuksia. Klassinen hieronta pyrkii rentouttamaan jännittyneitä lihaksia. Esimerkiksi stressaantunut  toimistotyöntekijä saattaa hyötyä klassisesta hieronnasta enemmän. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta hieronnasta, kannattaa klassisesta käsittelystä lähteä liikkeelle.

Jos huomaamme, että pelkkä hieronta ei ole ratkaisu ongelmaan, ohjaamme asiakkaan eteenpäin toiselle asiantuntijalle. Meillä Hyvä olo Ilona hyvinvointikeskuksessa  toimii useiden alojen ammattilaisia, joten voimme antaa kokonaisvaltaisen avun saman katon alta. Voit huoletta varata ajan kenelle tahansa meistä, me päivitämme osaamistamme jatkuvasti ja hoidamme työmme ammattimaisesti asiakasta kuunnellen. Kaikilla meillä on hyvät kädet!

Joskus oireiden helpottumiseen riittää 45 minuutin niska-hartiahieronta, mutta tiesitkö, että joskus on tärkeää käsitellä myös jalat/pakarat/kädet, jotta oireet oikeasti helpottuvat? Keho pyrkii aina tasapainoon, ja vaikka kipu tai oire olisikin lapojen välissä, ongelman perimmäinen syy saattaa löytyä ihan muualta.  Ja että esimerkiksi 90 tai 120 minuutin hieronnan aikana päästään ihan eri tuloksiin kuin lyhyemmässä ajassa. Lihakset pitää saada lämpimäksi, jotta kireyksiin päästään vaikuttamaan ja aineenvaihdunta ja verenkierto lähtevät kunnolla liikkeelle. Me ohjaamme sinua eteenpäin hoitokuurin aikana, ja kerromme näitä asioita sinun tarpeesi huomioiden. Lisäksi saat kotiin ohjeita, joilla voit edesauttaa ja ylläpitää hieronnalla saatuja tuloksia. Tavoitteemme on, että oireesi pysyvät poissa, kivut ja säryt helpottuvat ja riittää kun käyt rentouttavassa ylläpitohoidossa kerran kuussa.

Meidän ilo on sinun Hyvä olo!

#HyväOloIlonamme

T. Hyvä Olo Ilonan tiimi

Call Now Button