Purentaelimistön akupunktio
Purentaelimistön vaivat ovat kiusallisia ja haitallisia hampaille. Hampaiden narskuttelu eli bruksismi on useimmiten stressiperäinen vaiva ja oire. Kun krooniset lihaskireydet etenevät purentalihaksiin, syntyy tarve narskutella hampaita.
Ensin kannattaa hoitaa akuutti kipu, ja sen jälkeen on tärkeää kiinnittää huomiota kivun aiheuttajaan. Suosittelemme ensin käyntiä purentaelimistön fysioterapeutille. Jos kivut ja oireet ovat kestäneet yli kolme vuorokautta, kyseessä on jo kroonistunut vaiva. Krooninen vaiva vaatii aina pidemmän hoitojakson, mutta jos pääset hoitoon heti oireiden ilmennyttyä, voit päästä parilla hoitokerralla oireettomaksi.
Purentaelimistön akupunktiohoidossa kasvojen alueelle laitetaan noin 8-20 kappaletta erittäin pieniä mikroneuloja useisiin akupisteisiin.  Jos hoidot yhdistetään muihin hoitoihin, saattaa yksi hoitokäynti riittää – purentalihasten akupunktio on erinomainen tukihoito purentaelimistön fysioterapian (TMD) tai purentalihashieronnan rinnalle.
Lue lisää bruksismista Duodecimin terveyskirjastosta.
Hyvinvointikeskuksessamme purentaelimistön akupunktiohoitoa antaa Ilona Fagerlund-Rauhanen.
HYVINVOINTIKESKUS HYVÄ OLO ILONA, TAMPERE

Tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin palveluita Tampereella. Kaikissa toimipisteissämme sinua odottavat palvelualttiit, koulutetut ammattilaiset, joille juuri sinun kehosi on tärkeä. Teemme vain sitä, missä olemme parhaita. Keskitymme hoitamaan asiamme sataprosenttisesti ja jättämään kehoosi hyvän muistijäljen, jolloin palaat aina takaisin.  Monipuolisiin hoitoihin on helppo varata aika netistä tai soittamalla. Jos haluat jotain vähän laadukkaampaa, valitse Hyvä Olo Ilona hyvinvointikeskus. Kohti parempaa oloa vuodesta 2003 lähtien.

Call Now Button