Vatsalihasten erkaumatesti ja harjoittelu

Vatsalihasten erkauma heikentää lannerangan, sisäelinten, vatsan ja lantion tukea. Suorien vatsalihasten erkaantuma voi myös vaikeuttaa vatsaontelon paineen säätelyä ja näin lisätä alaselkään kohdistuvaa painetta. Myös keskivartalon hallinta heikkenee, mikä vaikuttaa selkärangan liikkeisiin. Erkaantuneet vatsalihakset altistavat alaselän kivulle ja vammoille. Vatsalihasten erkaantuma voi myös aiheuttaa lantionpohjan ongelmia, kuten pidätyskyvyttömyyttä, lantionpohjan laskeumaa tai kipua.

Synnytys saattaa aiheuttaa vatsalisahasten erkauman. Hoitoon kannattaa tulla mahdollisimman nopeasti. Normaali alatiesynnytyksen jälkeen hoidon voi aloittaa noin kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen. Sektion jälkeen hoidon voi aloittaa vasta sektiohaavan parantunuttua,  eli noin 3-4 viikkoa synnytyksen jälkeen.

Koulutettu ammattilainen tutkii ensin tilanteen vatsalihasten erkaumatestillä, jonka jälkeen laaditaan yksilöllinen harjoitusohjelma lihasten vahvistamiseksi ja palauttamiseksi.

Vatsalihasten erkaumatestiä tekevät ja harjoitusohjelmia laativat Hyvä Olo Ilonassa Sirkku Tilli, Annika Halonen, Janita Heikkilä ja Lauri Ikonen.

VARAA AIKA

HYVINVOINTIKESKUS HYVÄ OLO ILONA, TAMPERE

Tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin palveluita Tampereella ja Pirkanmaalla. Kaikissa toimipisteissämme sinua odottavat palvelualttiit, koulutetut ammattilaiset, joille juuri sinun kehosi on tärkeä. Teemme vain sitä, missä olemme parhaita. Keskitymme hoitamaan asiamme sataprosenttisesti ja jättämään kehoosi hyvän muistijäljen, jolloin palaat aina takaisin.  Monipuolisiin hoitoihin on helppo varata aika netistä tai soittamalla. Jos haluat jotain vähän laadukkaampaa, valitse Hyvä Olo Ilona hyvinvointikeskus. Kohti parempaa oloa vuodesta 2003 lähtien.

 

Call Now Button