Virkistystä kaamosväsymykseen
Virkistystä väsymykseen hierontojen
ja hemmotteluhoitojen parissa. Tulosta lahjakortti itse
tai tilaa postitse verkkokaupastamme.


Pohjoisille leveysasteillemme laskeutunut pimeys ja synkkyys koettelee nyt jaksamistamme. Valon vähyys aiheuttaa väsymystä ja voimattomuutta. Unentarve lisääntyy, mutta toisaalta unen laatu saattaa heiketä eivätkä keho ja mieli tunnu saavan levosta virkistystä. Mistä oikein on kyse?

Sisäinen kello

Dosentti Timo Partonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta on perehtynyt kaamospimeyteen ja sen vaikutukseen ihmisen kokonaisvaltaiseen terveyteen. Silmillämme on suora hermoratayhteys sisäiseen kelloomme, joka on hypolatamuksen etuosassa sijaitseva aivosolukoneisto. Kun päivän ja yön raja muuttuu radikaalisti, se vaikuttaa suoraan unirytmiin.

Kun aamullakin on pimeää, sisäinen kello ei ymmärrä aamun koittaneen ja alkaa jätättää. Kehomme aika ei olekaan enää sama kuin kellon näyttämä aika, vaan se yrittää kehottaa meitä nukkumaan pidempään ja myös valvomaan pidempään. Nykyaikaisen arjen vaatimukset eivät kuitenkaan aina taivu sisäisen kellomme tahtiin. Kun pakotamme itsemme unirytmiin, joka ei vastaa sisäisen kellon rytmiä, unen laatu voi huonontua ja uni muuttua pinnalliseksi ja katkeilevaksi. Jos unirytmiä on mahdotonta muokata hieman myöhäisemmäksi, krooniseen väsymykseen kannattaa kokeilla hoidoksi kirkasvaloa. Valon avulla keho taas tunnistaa aamun ja sopivan heräämisen hetken. Teho on parhaimmillaan, kun valoannoksen nauttii aamulla heti heräämisen jälkeen.

Virkistystä hyvän olon hoidoista

Kirkasvalokylpyjen ja D-vitamiinin lisäksi apua kaamosväsymykseen voi hakea erilaisista virkistävistä hoidoista. Esimerkiksi akupunktio lisää mielihyvähormoni endorfiinin tuotantoa ja muiden terveysvaikutusten ohella piristää mieltä. Akupisteiden paineluun perustuvat shiatsu ja thai-hieronta saavat verenkierron liikkeelle ja tehostavat aineenvaihduntaa. Kehon lempeään herättelyyn saattavat toimia myös erilaiset hieronnat, kuten stressiniskahieronta, kasvolymfahieronta tai intialainen päähieronta.

Lahjakortti ystävälle

Anna itsellesi piristysruiske Hyvä Olo Ilonan hierontojen ja hemmotteluhoitojen parissa. Hyvää oloa voit antaa myös lahjaksi; hyvinvointikeskus Hyvä Olo Ilonan lahjakortti on ihana lahjaidea ystävälle, perheenjäsenelle tai vaikka kimppalahjaksi esimiehelle tai opettajalle. Lahjakorteista voit valita omalle kukkarollesi sopivan ja ostaminen verkossa käy helposti. Lahjakortin voit tulostaa itse tai juhlavamman valmiiksi painetun lahjakortin voit tilata verkkokaupastamme kotiin postitettavaksi.

Osta lahjakortti tästä!

Call Now Button