Hyvä lihaskunto ja liikkuvuus ennaltaehkäisevät kiputiloja – voi paremmin yksilöllisen ohjauksen myötä

Hyvä lihaskunto sekä liikkuvuus ovat merkittäviä osia kokonaisvaltaisessa terveydessä. Itselle sopivan voima- ja liikkuvuusharjoittelun sisällyttäminen osaksi liikuntarutiinejaan on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa. Näin ylläpidät omaa toimintakykyäsi ja ennaltaehkäiset muun muassa kiputiloja sekä tuki- ja liikuntaelinten ongelmia. 

Miksi lihaskuntoharjoittelu on tärkeää?

Hyvä lihaskunto on tärkeä osa yleistä terveyttä ja hyvää toimintakykyä. Se auttaa sinua suoriutumaan paremmin arkipäivän tehtävistä, kuten portaissa kävelyssä tai esimerkiksi kauppakassien kantamisessa ergonomisesti ja itseään satuttamatta.

Erityisen tärkeää lihaskunto on ihmisen ikääntyessä, ja hyvä kunto auttaakin vähentämään ikääntymisen aiheuttamia fyysisiä rajoitteita sekä ylläpitämään liikkuvuutta, tasapainoa ja itsenäisyyttä. Lihaskunnon merkitystä ei pidä kuitenkaan aliarvioida missään iässä, eikä odottaa ensimmäisten kipujen ilmaantumista, vaan ylläpitää lihasten toimintaa jo ennakoiden.

Hyvä lihaskunto voi auttaa nimittäin ennaltaehkäisemään monia eri sairauksia, vammoja ja kiputiloja. Vahvat lihakset muun muassa tukevat luita ja näin ollen voivat auttaa ennaltaehkäisemään erilaisia luustosairauksia. Lihakset myös suojaavat niveliä, ja auttavat ylläpitämään hyvää asentoa ehkäisten näin erilaisten tuki- ja liikuntaelinten ongelmia ja kiputiloja.

>> Lue myös: Jännitysniska on yleinen työikäisten vaiva – kipuileva niska tarvitsee oikean hoidon

Hyvä fyysinen suorituskyky tekee ihmisestä tehokkaamman ja vahvemman liikunnan aikana. Lihasten harjoittaminen myös muun muassa auttaa aineenvaihduntaa toimimaan ihanteellisella tavalla, mikä tukee painonhallintaa ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa.

Lisäksi itselleen sopivan kuormittavan liikunnan harrastamisen on todettu vaikuttavan positiivisesti ihmisen mielenterveyteen. Liikunnan on havaittu lieventävän stressiä, parantavan unenlaatua sekä lisäävän myönteisyyttä itseään sekä omaa kehoaan kohtaan.

Hyvä liikkuvuus tukee lihasten työskentelyä

Hyvän lihaskunnon ohella liikkuvuus on tärkeä ihmisen hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Oikeastaan se on jopa välttämätön, jotta kykenemme hoitamaan päivittäisiä askareita, kuten kumartumaan, kävelemään, nousemaan ylös tai ojentamaan käsiämme. Hyvä liikkuvuus mahdollistaakin toimimisen ilman rajoitteita kehossamme.

Lisäksi hyvä liikkuvuus lihaskunnon tapaan auttaa ennaltaehkäisemään erilaisia vammoja ja kiputiloja. Hyvä liikkuvuus auttaa ylläpitämään oikeaa ryhtiä ja asentoa, ja näin ehkäisemään esimerkiksi erilaisia tuki- ja liikuntaelinten ongelmia.

>> Lue myös: Kipeä polvi, nilkka tai lonkka? Fysioterapeutin tekemä alaraaja-analyysi paljastaa syyn ja oikean hoidon

Kehomme toimii nimittäin yhtenä isona kokonaisuutena, jossa nivelten ja lihasten saadessa toimia omien luonnollisten liikeratojen mukaisesti, ne ovat vähemmän alttiita venähdyksille, revähdyksille ja murtumille.

Ja aina kun jossain puolella kehoamme on esimerkiksi liikerajoite tai heikko lihas, tarkoittaa se enemmän työtä jollekin toiselle kehomme osalle. Tämä johtaa nopeasti enemmän työskentelevän lihaksen kipuihin ja jumitiloihin.

Huono liikkuvuus voikin johtaa erilaisiin lihasjännityksiin, kireyksiin ja kipuihin erityisesti selässä, niskassa ja hartioissa, jotka kärsivät nopeasti virheellisten asentojen seurauksena.

Yksilöllistä apua Personal training -palveluista

Kun haluat parantaa omaa lihaskuntoa ja liikkuvuuttasi, on hyvä vaihtoehto hakea tukea itselleen sopivan liikuntaharjotteiden löytämiseen yksilöllisestä valmennuksesta. Personal Training on henkilökohtaista, suunnitelmallista ja yksilöllistä valmennusta, jossa tavoitteena on muun muassa terveellisemmät elämäntavat ja parempi jaksaminen arjessa. 

Oman ohjaajan kanssa harjoittelu on turvallista ja innostavaa – ja juuri sinulle suunniteltua. Tällöin voit vakuuttua siitä, että oma liikuntaohjelma ottaa huomioon oman kuntoilutaustasi, elämäntilanteesi ja arjen rutiinisi. Hyvä Olo Ilonan trainerit kuuntelevat toiveesi ja jokainen ohjelma rakennetaan yksilöllisesti yhdessä sinun kanssasi. Näin saat liikunnan osaksi oman arkesi rutiineja ja pääset nauttimaan tuloksista.

Palvelu alkaa alkukartoituksella, jossa käydään läpi asiakkaan kokonaistilannetta, tavoitteita ja ajatuksia oman hyvinvointinsa kehittämiseksi. Alkukartoituksen jälkeen tapaamiset voivat sisältää yksilöllistä harjoittelua tai ravintovalmennusta asiakkaan tarpeen mukaan.

Valmennuksen aikana on mahdollista tehdä myös kehonkoostumusmittaus sekä alussa että lopussa asiakkaan niin halutessaan. 

Personal Trainer -palvelut ovat saatavilla myös yrityksille.

VARAA AIKA

Tutustu palveluihin: Personal trainer -palvelut

>> lue myös: ravintovalmennus

>> lue myös: Säännöllinen hieronta ylläpitää hyvinvointiasi

Call Now Button