Säännöllinen hieronta ylläpitää hyvinvointiasi

Säännöllinen hieronta on tehokas keino kehon ja mielen huoltamiseen sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen. Pääasiassa hierontaa käytetään erilaisten kiputilojen ja stressin lievittämiseen, mutta hieronnalla on lukuisia muitakin terveyshyötyjä.

Hieronta on kehon pehmytkudosten käsittelyä, jolla ennaltaehkäistään ja hoidetaan esimerkiksi lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja. Hieronnassa käytettyjä tekniikoita voivat olla esimerkiksi siveleminen, venytys, painelu ja puristelu erilaisilla voimakkuuksilla ja suunnilla. 

Hieronta tehostaa muun muassa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, jolloin kudosten aineenvaihdunta ja nesteiden kierto vilkastuu. Tällä on monia hyötyjä niin kehon kuin mielen hyvinvoinnille sekä kehon ihanteelliselle toiminnalle.

Mitä hyötyä hieronnasta on? 

Hieronnalla on todettu olevan lukuisia positiivisia vaikutuksia. Säännöllinen hieronta on hyvä keino kehon ja mielen huoltamiseen, kiputilojen ennaltaehkäisemiseen ja kehon aineenvaihdunnan ylläpitämiseen. Lisäksi hierontakäynti kannattaa aina, kun esimerkiksi lihasjumit tai niiden aiheuttavat kivut tai puutumisoireet häiritsevät arkea. 

Hieronnan tiedetään myös tehostavan palautumista ja rentoutumista, parantavan kehon liikkuvuutta sekä vähentävän stressiä. Siksi hieronnalla voi olla positiivinen vaikutus esimerkiksi unettomuuteen tai unen laatuun. 

Hieronnasta voit saada apua muun muassa seuraaviin vaivoihin:

  • päänsärky, migreeni tai huimaus
  • niska-hartiaseudun kivut ja jännitys
  • käsien puutuminen
  • olkapäiden oireet
  • iskias ja muut hermosäryt
  • unettomuus
  • stressi
  • nilkan ja polven kiputilat
  • tuki- ja liikuntaelinvaivat

Kuinka usein hieronnassa kannattaa käydä?

Säännöllinen hieronta on hyvä tapa ylläpitää oman kehon optimaalista toimintaa. Hieronta on kuitenkin keholle fyysistä rasitusta samoin kuin urheilukin, joten kehon on myös hyvä antaa palautua hieronnasta samoin kuin urheilusuorituksen jälkeen. 

Ylläpitävässä hieronnassa hyvä määrä hieronnalle on esimerkiksi kerran kuukaudessa tai kolmen viikon välein. 

Mikäli olet työssä tai harrastat lajeja, joissa lihakset menevät helposti jumiin, voi kaksikin hierontakertaa säännöllisesti kuukaudessa olla sinulle hyvä määrä. Erityisesti toimistotyöläiset ja muut istumatyöläiset voivat hyötyä useammista hierontakerroista kuukaudessa, sillä lihakset jumivat staattisissa asennoissa työskentelevillä herkemmin. 

Jos kärsit vaikeista lihasjumeista tai kiputiloista, voi tarve olla useammille hierontakerroilla lyhyen välin aikana. Kun akuutti tila on saatu lievitettyä, voi hierontakertoja jatkaa ylläpitävillä hieronnoilla esimerkiksi kerran kuukaudessa. 

Käyntitarve on aina yksilöllinen ja arvioidaan ensimmäisellä hierontakerralla. 

Milloin hierontaan ei voi tulla?

Hieronta sopii kaikenikäisille, ja mikäli hieronnalle ei ole terveydellisiä esteitä, voi hierontaa tulla milloin vain. Hieronta sopii niin rentoutumiseen kuin kehonhuoltoonkin. 

Hierontaan ei kuitenkaan voi tulla, mikäli olet sairas tai ottanut kipulääkettä tai lihasrelaksanttia, joka vaikuttaa edelleen. Hieronta ei sovi myöskään silloin, jos sinulla on esimerkiksi verenvuototauti, laskimotukos, paha tulehdustila, sydänsairaus tai tarttuva ihosairaus. 

Myöskään esimerkiksi avohaavoja, mustelmia, luunmurtumia, paleltumia, palovammoja tai lihasten revähdyksiä ei voi hieroa akuutissa vaiheessa. 

On tärkeää, että kerrot kaikista vammoista ja sairauksista ennen hierontaa. Tarvittaessa kannattaa selvittää lääkäriltä, onko hieronnalle esteitä. 

Hyvä Olo Ilonan tarjoamat hierontapalvelut

Hyvä Olo Ilona tarjoaa kattavan ja asiantuntevan hierontapalvelun valikoiman. Yleisin hierontamuoto on klassinen hieronta, jonka eri tekniikoihin myös muut hierontamuodot pohjautuvat.

Erilaisia hierontamuotoja meiltä löydät:

KLASSINEN HIERONTA

Perinteistä pehmytosakäsittelyä, jolla laukaistaan lihasten kireyttä ja jännitystä. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy.

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Siinä käsitellään  liikkuvalla painannalla, sivelyillä ja muilla hierontaotteilla kehon pehmeitä osia, tähtäimenä urheilutuloksien parantaminen. Urheiluhieronnasta saa apua rentoutumiseen ja se auttaa keskittymään tulevaan suoritukseen.

STRESSINISKAHIERONTA

Tehokas ja erittäin suosittu täsmähoito jännittyneen niska-hartiaseudun alueelle. Hieronnassa käytetään erikoisöljyä tehostamaan hoidon vaikutusta. Stressiniskahieronta perustuu hieronnan, kipu- eli trigger-pisteiden käsittelyyn ja eteerisen öljyn yhteisvaikutukseen. Hoito laukaisee tehokkaasti lihaskramppeja ja jännitystiloja lämmittäen, hoitaen ja elvyttäen tukkoista lihasta sekä kiihdyttäen aineenvaihduntaa.

>> Lue myös:

FASKIAKÄSITTELY ELI LIHASKALVOHIERONTA

Faskia lihaskalvokäsittely tai lihaskalvohieronta on tekniikka, joka kohdistuu lihasten sijaan lihasta ympäröiviin kalvoihin parantaen niiden aineenvaihduntaa ja venyttäen niitä. Faskia eli lihaskalvo voi kiristyä tai siitä voi tulla liian tiukka ryhdin, skolioosin, rasitusvamman, arpien tai monen muun syyn vuoksi. Kun faskia kiristyy tai siihen muodostuu kiinnikkeitä, kireys heijastuu muualle kehoon. Lihaskalvokäsittely hoitaa selän aluetta, reisiä, pohkeita, säären etuosaa, niska-hartiaseutua jne. Hoito voidaan yhdistää myös perinteiseen hierontaan.

>> lue myös: Kireät faskiat voivat olla huonon liikkuvuuden ja kipujen taustalla

PURENTALIHASHIERONTA

Purentalihashieronta on hoito, jossa keskitytään niskan, kaulan, rintalihasten ja kasvojen alueen hierontaan myös suun sisäpuolelta. Hieronta laukaisee lihasjännityksiä ja hermopinteitä ja vapauttaa hermotusta, jolloin kehon nestekierrot vilkastuvat. Positiivisia vaikutuksia purentalihashieronnalla on muun muassa verenkiertoon, aineenvaihduntaan ja imunestekiertoon. Purentalihashieronta on todettu hyväksi hoidoksi myös kasvojen alueen turvotuksissa.

>> lue myös: Vaivaako purentalihasten jumit? 5 vinkkiä rennompaan ja kivuttomampaan arkeen

RASKAUSAJAN HIERONTA

Raskausajan hieronta räätälöidään raskaana oleville. Raskauden edetessä muutamme hoitoasentoasi siten, ettei raskaus ole esteenä hieronnalle. askausajan hieronta on turvallista, hellävaraista ja helpottaa oloa. Raskaus on luonnollinen tila ja hyvä hetki pysähtyä hoitamaan omaa kehoa.  Kaikki, mikä rentouttaa odottavaa äitiä, on aina eduksi raskaudelle ja tulevalle vauvalle. Hyvä Olo Ilonassa olemme erikoistuneet hoitamaan odottavaa äitiä koko raskauden ajan.

>> lue myös: Akupunktio, fysioterapia ja muut hoitomuodot tukevat vahvempaa vanhemmuutta

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta rentouttaa mieltä, rauhoittaa oloa ja lievittää stressiä. Ayurvedaan perustuva hoito hiljentää mielen ja vaikuttaa tärkeisiin energiakeskuksiin eli chakroihin. Hoidossa käsitellään lapojen väli, olkavarret, rintalihakset, niska, pää, kasvot ja korvat. Hoito toteutetaan asiakkaan istuessa mukavasti tuolilla.

KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronta eli hot stone -hoito on ylellinen hyvän olon hoito, joka hemmottelee ja rentouttaa.
Tehokas ja rentouttava kuumakivihieronta on kestoltaan 60 tai 90 minuuttia. Hoidon aikana käsitellään alaselkä, lapojen väli, niska-hartiaseutu, pää, kädet ja rintalihakset. Tuloksena on taivaallinen olo.

 

Mikäli sinulle sopivan hierontamuodon valitseminen mietityttää, otathan meihin yhteyttä, niin valitaan yhdessä sinulle sopivin hoito!

OTA YHTEYTTÄ

 

Tervetuloa palveltavaksi!

VARAA AIKA

Call Now Button