Hieronta

Hieronta on hyvää ja tehokasta hoitoa. Hieronta lievittää lihasperäisiä vaivoja ja aktivoi elimistön omia parantavia mekanismeja. Käsittely on tehokasta ja hieronnan jälkeen tunnet itsesi rentoutuneeksi. Lievä hetkellinen uneliaisuus vaihtuu pian kevyeksi oloksi.

Hierontaa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona. Tarpeista ja tavoitteista riippuen hierontamenetelmiä on useita erilaisia.
Tampereen kaupungin työntekijä saa hyvinvointikeskuksessamme sairauskassan hieronta- ja fysioterapiaedut.

Hieronnan vaikutusta mielenterveyteen on tutkittu myös tieteellisesti. Katso esimerkiksi Tanja Jakosen väitöskirja hieronnasta psykiatrisen potilaan auttamismenetelmänä (Lapin yliopisto 2004).

Klassinen hieronta

Perinteistä pehmytosakäsittelyä, jolla laukaistaan lihasten kireyttä ja jännitystä. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy.

Mobilisaatiohieronta

Nivelten liikkuvuutta voidaan palauttaa kohdistamalla käsittely nivelten ja nikamien ympäristökudoksiin. Tällöin puhutaan mobilisaatiohieronnasta. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu.

Raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta räätälöidään raskaana oleville. Raskauden edetessä muutamme hoitoasentoasi siten, ettei raskaus ole esteenä hieronnalle.

Äijähieronta

Äijähieronta on reipasta ja tuntuvaa käsittelyä. Jos haluat pientä pintaremonttia, saat tunnissa esimerkiksi selän kuntoon. Useasti tosi äijät lähtevät hoitoon vasta kun oireet ovat jo päässeet pahoiksi.  Yksi hierontakerta ei silloin aina riitä, vaan äijähieronta suositellaan otettavan kuuriluontoisena.

Stressiniskahieronta

Tehokas ja erittäin suosittu täsmähoito jännittyneen niska-hartiaseudun alueelle. Hieronnassa käytetään erikoisöljyä tehostamaan hoidon vaikutusta. Stressiniskahieronta perustuu hieronnan, kipu- eli trigger-pisteiden käsittelyyn ja eteerisen öljyn yhteisvaikutukseen. Hoito laukaisee tehokkaasti lihaskramppeja ja jännitystiloja lämmittäen, hoitaen ja elvyttäen tukkoista lihasta sekä kiihdyttäen aineenvaihduntaa.

Eteerisellä öljyllä voidaan vaikuttaa suoraan kipuhermopäätteeseen. Vaikutusta saadaan aikaan myös laskemalla turvotusta ja laukaisemalla lihaskouristusta. Hajuaistin ja aivojen limbisen järjestelmän kautta eteerisen öljyn hoitava vaikutus ulottuu myös mieleen.

Hoito ei sovi raskauden ja imetyksen aikana. Mikäli olet allerginen tai astmaatikko tai käyt syöpähoidoissa tai terveydentilassasi on muuta erityistä, kerrothan siitä hoitajalle.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Siinä käsitellään kehon pehmeitä osia liikkuvan painannan, sivelyjen ja muiden hierontaotteiden muodossa tähtäimessä parantaa urheilutuloksia. Urheiluhieronta auttaa rentoutumaan ja keskittymään tulevaan suoritukseen.

Akupunktio ja hieronta

Hierontaan voi yhdistää samalla käyntikerralla myös akupunktiohoidon, jolloin hoidon vaikutus on tehokas. Yhdistelmä sopii erittäin hyvin  hyvin monien hermoperäisien vaivojen hoitoon. 

KENELLE

Hieronta on hyvää ja tehokasta lihas- ja nivelhuoltoa. Hieronnasta voi saada apua muun muassa seuraaviin vaivoihin:

  • päänsärky, migreeni tai huimaus
  • niska-hartiaseudun kivut ja jännitys
  • käsien puutuminen
  • olkapäiden oireet
  • iskias ja muut hermosäryt
  • unettomuus
  • stressi
  • nilkan ja polven kiputilat
  • tuki- ja liikuntaelinvaivat
KUKA

Hyvinvointikeskuksessamme hierontoja antavat
Pauliina Hyvönen
Lauri Ikonen
Anna-Maija Uutela
Ilona Fagerlund-Rauhanen
Roosa Pelkonen
Janita Heikkilä
Sirkku Tilli
Annika Halonen
Senni Tulonen
Antti Teräs
Venja Järvinen

VARAA AIKA

 

Maksuvälineeksi hierontaan käyvät myös Työkuntoseteli ja ePassi Hyvinvointi -etu.

ePassi         Työkuntoseteli

Hyvinvointikeskus Hyvä Olo Ilona, Tampere

Tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin palveluita Tampereella ja Pirkanmaalla. Kaikissa toimipisteissämme sinua odottavat palvelualttiit, koulutetut ammattilaiset, joille juuri sinun kehosi on tärkeä. Teemme vain sitä, missä olemme parhaita. Keskitymme hoitamaan asiamme sataprosenttisesti ja jättämään kehoosi hyvän muistijäljen, jolloin palaat aina takaisin.  Monipuolisiin hoitoihin on helppo varata aika netistä tai soittamalla. Jos haluat jotain vähän laadukkaampaa, valitse Hyvä Olo Ilona hyvinvointikeskus. Kohti parempaa oloa vuodesta 2003 lähtien.

Call Now Button