Vyöhyketerapia auttaa palauttamaan kehon tasapainoa

Vyöhyketerapia, toiselta nimeltään refleksologia, on luonnonmukainen hoitomuoto, jossa kehon eri osien heijastealueita stimuloidaan esimerkiksi jalkapohjista, käsistä tai korvista. Ajatuksena on, että tietyt pisteet kehossa vastaavat tiettyjä elimiä ja järjestelmiä – ja näitä pisteitä painamalla voidaan tasapainottaa koko kehoa ja edistää sen omaa paranemisprosessia. Lue tästä blogista lisää vyöhyketerapiasta.

 

Mitä on vyöhyketerapia?

Vyöhyketerapia (refleksologia) on ikivanha pehmeä terapiamuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä sekä kartoittaa ja hoitaa kehon erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoito ei tähtää pelkkien oireiden poistamiseen, vaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: kehon ja mielen palauttamiseen kohti luonnollista tasapainoa.

Vyöhyketerapia perustuu ajatukseen, että keho on kokonaisuus – ja että sen eri osat ovat yhteydessä toisiinsa. Kun kehon tasapaino järkkyy esimerkiksi stressin, sairauksien tai elämäntapojen vuoksi, vyöhyketerapian avulla voidaan lempeästi muistuttaa kehoa sen omista paranemismekanismeista. 

Vyöhyketerapiaa käytetään muun muassa stressin lievitykseen, univaikeuksien hoitoon, ruoansulatuksen tukemiseen ja vyöhyketerapiasta on hyviä kokemuksia myös hormonaalisten häiriöiden hoidossa.

>> Lue myös: Kuinka stressi vaikuttaa kehon toimintaan?

Hoito tapahtuu yleensä rauhallisessa ympäristössä, ja siihen sisältyy usein kevyt, mutta tarkka painelutekniikka. Vyöhyketerapiassa käsitellään jalkateriä, joiden vyöhykkeet ja akupisteet vaikuttavat kehon muihin osiin. Siten jalkaterän vyöhykettä vastaavassa kehon osassa tasapaino lisääntyy ja jännitykset laukeavat ja keho kykenee palauttamaan tasapainon. Hoidon alussa otetaan miellyttävä jalkakylpy. Hoidon aikana voit maata selälläsi mukavasti peiteltynä ja lämpötyyny hartioilla. 

>> VARAA AIKA

Mihin vyöhyketerapia auttaa?

Vyöhyketerapian avulla saadaan kehon energiat, nesteet ja verenkierto virtaamaan. Se on lempeä, mutta tehokas kehonhoitomuoto, jossa kehoa hoidetaan painamalla jalkaterien (tai joskus käsien ja korvien) heijastealueita. Näillä alueilla uskotaan olevan yhteys kehon eri elimiin ja toimintoihin – ja kun näitä pisteitä käsitellään, keho aktivoituu itsehoitoon.

Vyöhyketerapialla on saatu hyviä hoitotuloksia seuraaviin vaivoihin:

  • stressi, jännitys ja väsymyksen tunne
  • päänsärky, migreeni
  • vilustumisoireet ja verenpaineongelmat
  • yökastelu ja inkontinenssivaivat
  • kuukautisvaivat
  • lapsettomuushoitojen tukihoitomuoto
  • ruoansulatushäiriöt
  • unettomuus ja selkäkivut
  • raskaudenaikaiset turvotukset ja vaivat

Hoito poistaa kuona-aineita, vapauttaa jännityksiä, tasapainottaa hermoston toimintaa sekä ennen kaikkea virkistää.

>> Lue myös: Sykevälivaihtelu kertoo kehosi stressitilasta

Vyöhyketerapia ja raskaus

Raskaana olevia voimme hoitaa vyöhyketerapialla turvallisesti koko raskausajan. Kaikki, mikä rentouttaa odottavaa äitiä, on aina eduksi raskaudelle ja tulevalle vauvalle. Raskausaikana vyöhyketerapia voi muun muassa helpottaa kiputiloja, vähentää stressiä ja rentoutta sekä poistaa kuona-aineita ja lisätä nestekiertoa.

>> Lue myös: Raskausaika on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan omaa hyvinvointiaan

Raskausviikkojen tullessa täyteen on hyvä kokeilla myös synnytyksen käynnistävää käsittelyä. Katso erikseen Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapialla.

Lisäksi vyöhyketerapiasta on hyviä kokemuksia myös hormonaalisten häiriöiden hoidossa.

>> Lue lisää: Hoidot, jotka tukevat vahvempaa vanhemmuutta

 

Muita kehoa tasapainottavia hoitomuotoja

Kehon tasapainottamiseen soveltuvia hoitomuotoja ovat vyöhyketerapian lisäksi myös akupunktio sekä kinesiologinen tasapainotus. 

Kinesiologinen tasapainotus yhdistää länsimaista anatomia- ja fysiologia osaamista idän tuhansia vuosia vanhoihin oppeihin, kuten akupunktioon, meridiaanioppiin ja viiden elementin teoriaan. 

Kinesiologinen tasapainotus perustuu idealle, että keholla on kyky parantua itse ja, että tiettyjä kehon osia voidaan stimuloida auttamaan tätä paranemisprosessia. Kinesiologiassa käytetään manuaalisia lihastestauksen tekniikoita, joiden avulla voidaan löytää heikkoja tai epätasapainossa olevia lihaksia ja sen avulla tukea kehon toiminnan tasapainoisuutta.

>> Lue lisää kinesiologisesta tasapainotuksesta

 

Myös akupunktio tarjoaa paljon apua niin stressin hallintaan, hormonitoiminnan tukemiseen sekä kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka on saavuttanut vakiintuneen aseman lääketieteellisenä hoitomuotona. Akupunktiolla voidaan saada helpotusta unettomuuteen, masentuneisuuteen ja hermostollisiin oireisiin. Akupunktion seurauksena aivoissa endorfiinin eli mielihyvähormonin vapautuminen lisääntyy ja näin lihakset rentoutuvat. 

Akupunktiolla on saatu hyviä hoitotuloksia muun muassa niska-hartiaseudun ja selän kiputiloissa sekä erilaisten päänsärkyjen ja migreenin hoidossa. Kivunhoitona akupunktiota käytetään tuloksekkaasti mm. seuraaviin oireisiin:

  • olkapääkipu
  • polvi- tai lonkkakulumasta aiheutuva särky
  • tenniskyynärpään ja golfkyynärpään aiheuttamat oireet

 

Hyvä Olo Ilonassa sinua hoitavat koulutetut ammattilaiset!

Tutustu palveluihin:

VYÖHYKETERAPIA

VARAA AIKA tai kysy lisää info@hyvaoloilona.fi

Call Now Button